Henk Nouwens, de specialist in uitneembare gebitsprotheses in al zijn facetten.
Door jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van diverse behandelmethodes zijn we in staat om voor elk prothetisch probleem een adequate oplossing te bieden. Hierbij staan uw wensen centraal en wordt er zorgvuldig gelet op functie en esthetiek.
In onze praktijk besteden we veel aandacht aan het aanmeten van uw gebitsprothese. Omdat ieder persoon uniek is wordt er individueel gezocht naar een passend behandelplan. Factoren die hierbij een rol spelen zijn vorm van het gelaat, kleur van de huid en ogen, mate waarin de kaak geslonken is en natuurlijk ook uw persoonlijke wensen. Het beoogde eindresultaat is voor ons niet alleen een fraaie gebitsprothese met een optimale kauwfunctie, maar een totaalbeeld met een goede uitstraling!
TIF® Gebitsprothese
TiF® - Totale prothese in functie
Het maken en opbouwen van een volledige prothese behoort zeker niet tot de eenvoudigste opgave van een tandtechnicus als gevolg van de tandloosheid zijn er slechts een beperkt aantal aanknopingspunten die de tandtechnicus voor het prepareren van de tanden ter beschikking heeft. Op basis van het door Prof. Gerber ontwikkelde totale prothetiek-concept heeft Karl- Heinz Körholz een methode ontwikkeld die m.b.v. een modelanalyse de voormalige stand van de tanden evenals statisch gunstige belastingsgebieden van de prothese weergeeft en die dit eenduidig controleerbaar maakt. Deze methode wordt aangeduid als de TiF®-methode (Totale prothetiek in functie) en wordt op Duitse universiteiten, scholen en laboratoria gebruikt.
BPS Gebitsprothese
Het Biofunctionele ProtheseSysteem (BPS) is het resultaat van vele jaren ervaring en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.
Het gezicht van de mens, waaruit levenservaring en karakter spreken, is levendig en aantrekkelijk. De tijd laat op het natuurlijk gebit haar sporen na. Een prothese met een natuurlijke uitstraling is nooit egaal wit en regelmatig.
Gutowski Gebitsprothese
Bijna alles gaat anders als je een prothese maakt volgens het concept van prof. Gutowski. Vanaf de eerste afdruk tot het plaatsen van de prothese is het wat betreft methodiek en materiaal totaal verschillend met datgene wat in Nederland gangbaar is.
Bij het maken van een Gutowski prothese (G-prothese) gaan we er van uit dat er op tal van fronten in het vervaardigingproces afwijkingen kunnen ontstaan. Enerzijds door vormveranderingen van materialen tijdens de bewerkingen (krimp en expansie